Hyppää sisältöön

Ajankohtaista RSS

Kainuussa tutkitaan tänä kesänä ennätysmäärä öljyllä pilaantuneita kiinteistöjä

3.5.2021
Öljysuojarahaston JASKA-hankkeeseen tuli viime vuonna Kainuun alueelta 31 hakemusta. Suurin osa hakemuksista tulee yksityisiltä kiinteistönomistajilta.

Vanhan kuorma-autovarikon maaperä ei ollut pilaantunut Saarijärvellä

19.4.2021
Vanhan kuorma-autovarikon kiinteistöllä tutkittiin maaperän ja pohjaveden mahdollisia haitta-ainepitoisuuksia marraskuun 2020 ja tammikuun 2021 välisenä aikana.

Leppävirran vanhoille ampumaradoille esitetään pohjaveden tarkkailua ja osittaista puhdistamista

29.3.2021
Kotalahden ja Lapin montun ampumaratojen ympäristössä tehtiin maaperän ja pohjaveden lisätutkimuksia syksyn 2020 aikana. Lapin alueelle esitetään jatkotarkkailua ja Kotalahden alueelle osittaisia puhdistustoimia.

Kurikassa kokeiltiin pilaantuneen maaperän puhdistamista uudenlaisella lämpökäsittelyllä – haitta-aineet saatiin pois lähes 100-prosenttisesti

24.3.2021
Suomessa on puhdistettu laaja pilaantunut alue ensimmäistä kertaa lämpömenetelmällä, jota on käytetty aikaisemmin hyvin tuloksin muualla maailmassa. Maaperän lämmittämiseen ja haitta-aineiden talteenottoon perustuva menetelmä soveltuu esimerkiksi rakennettuun ympäristöön sekä kohteisiin, joissa on tiivis maaperä ja erityisen paljon haitta-aineita.

Kutsu kestävän kunnostuksen digityöpajoihin

12.3.2021
Pirkanmaan ELY-keskuksen ja ympäristöministeriön yhteishankkeessa toteutetaan Kestävän kunnostamisen parhaat käytännöt Suomessa -julkaisu. Olennainen osa julkaisua tuotetaan kolmessa digityöpajassa huhti-toukokuussa 2021. Kutsumme sinut mukaan!
Lisää uutisia

Valtiontuki

Avustusta pilaantuneelle alueelle?

Valtio voi tukea isännättömien alueiden pilaantuneisuuden selvittämistä ja pilaantuneiden alueiden puhdistamista.

Lue lisää avustuksen määrästä, ehdoista ja hakemisesta!

Tapahtumat ja koulutus

Pysy ajan hermolla PIMA-asioissa

Ympäristöhallinto ja yksityiset toimijat järjestävät ympäri vuoden lukuisia pilaantuneisiin alueisiin liittyviä tapahtumia ja koulutuksia.

Tutustu tarjontaan ja tule mukaan!

Toimijat

Urakoitsija tai viranomainen hukassa?

Pilaantuneiden alueiden selvittämisen ja puhdistamisen parissa työskentelee mm. tutkimuslaitoksia, konsultteja, urakoitsijoita ja viranomaisia.

Tutustu toimijoista koottuun luetteloon - tai ilmoita oma organisaatiosi listalle!

  • Tulosta sivu