Hyppää sisältöön

Ajankohtaista RSS

Virttaan vanhan saha-alueen pilaantuneisuutta selvitettiin Loimaalla

18.6.2021
Pinta- ja pohjavedessä ei todettu haitta-aineita. Kastelualtaan ympäristössä ja lautatarhan pintamaassa todettiin jäämiä sinistymisenestoaineen käytöstä, mutta haitta-aineista ei aiheudu merkittävää riskiä nykyisessä käytössä.

Ylöjärvellä laitetaan stoppi Haverin kaivosalueen happamille ja metallipitoisille valumille – kohde mukana valtakunnallisessa KAJAK-hankkeessa

16.6.2021
Ylöjärveläiset haaveilivat kunnan toteuttamassa kyselyssä, että Haverin entisen kultakaivoksen alueella olisi tulevaisuudessa frisbeegolfrata, aurinkovoimala tai hiilikompensaatioalue. Ennen kuin jokin kuntalaisten ideoista voi toteutua, on kaivannaisjätealueen ympäristöriskit otettava hallintaan. Sitä varten on nyt rakennettu salaojia ja kuljetettu jo yli 100 000 kuutiota maata.

Kuortaneen vanhalla saha-alueella puhdistetaan pilaantunutta maaperää kesän jälkeen

15.6.2021
Kuortaneenjärven rannalla sijainneen vanhan sahan alueella puhdistetaan maaperää kesäkauden jälkeen syyskuussa 2021. Massanvaihdolla toteutettava hanke voi syksyllä tilapäisesti lisätä kuorma-autoliikennettä ja aiheuttaa kaivutyön ääniä arkisin kello 7–18 välillä.

Hyvinkää suunnittelee vanhan kaatopaikan maaperän puhdistusta valtionavustuksen turvin – ELY-keskuksen avustus soveltuu usein kunnille

15.6.2021
ELY-keskukselta voi hakea valtionavustusta maaperän tai pohjaveden pilaantuneisuuden selvittämiseen sekä pilaantuneeksi todetun alueen puhdistamiseen. Hyvinkään kaupunki tarttui mahdollisuuteen ja haki avustusta vanhan kaatopaikan kunnostussuunnitteluun. Kokemus oli myönteinen, ja myöhemmin kaupunki aikoo hakea avustusta myös varsinaiseen puhdistamiseen.

Joensuun Enossa tutkitaan maaperää ja pohjavettä entisellä huoltoasemalla

11.6.2021
Joensuun Enossa, kantatie 73:n varrella sijaitsevan vanhan huoltoasematontin maaperän ja pohjaveden tila selvitetään kesän ja alkusyksyn 2021 aikana. Kohde sijoittuu Tannilanvaaran 1. luokan pohjavesialueelle.
Lisää uutisia

Valtiontuki

Avustusta pilaantuneelle alueelle?

Valtio voi tukea isännättömien alueiden pilaantuneisuuden selvittämistä ja pilaantuneiden alueiden puhdistamista.

Lue lisää avustuksen määrästä, ehdoista ja hakemisesta!

Tapahtumat ja koulutus

Pysy ajan hermolla PIMA-asioissa

Ympäristöhallinto ja yksityiset toimijat järjestävät ympäri vuoden lukuisia pilaantuneisiin alueisiin liittyviä tapahtumia ja koulutuksia.

Tutustu tarjontaan ja tule mukaan!

Toimijat

Urakoitsija tai viranomainen hukassa?

Pilaantuneiden alueiden selvittämisen ja puhdistamisen parissa työskentelee mm. tutkimuslaitoksia, konsultteja, urakoitsijoita ja viranomaisia.

Tutustu toimijoista koottuun luetteloon - tai ilmoita oma organisaatiosi listalle!

  • Tulosta sivu