Hyppää sisältöön

Pirkanmaan ELY-keskus linjasi PIMA-valtionavustuksen määriä ja hyväksyttäviä kustannuksia

Julkaisuajankohta 3.6.2020 8.07

Pilaantuneisuuden selvittämiseen sekä pilaantuneiden alueiden puhdistamiseen myönnettävän valtionavustuksen määriä, tukiprosentteja sekä hyväksyttäviä kustannuksia on kirjattu Pirkanmaan ELY-keskuksen muistioon. Tavoitteena on hakijoiden yhdenvertainen kohtelu.

Pilaantuneiden alueiden selvittämiseen ja puhdistamiseen tarkoitetun uuden valtionavustuksen myöntäminen keskitettiin 1.1.2020 Pirkanmaan ELY-keskukselle. Avustus on keskeinen väline, jolla valtio tukee alueiden pilaantuneisuuden selvittämistä sekä pilaantuneiden alueiden puhdistamista. Avustusta voidaan myöntää esimerkiksi kunnalle, yhdistykselle, yksityishenkilölle tai yritykselle maaperän, pohjaveden tai sedimenttien pilaantuneisuuden selvittämiseen tai puhdistamiseen.

Avustus on harkinnanvarainen ja sen hakuaika on jatkuva. Hakijoiden yhdenvertaisen kohtelun varmistamiseksi Pirkanmaan ELY-keskus on laatinut muistion, johon on kirjattu hyväksyttäviä kustannuksia sekä kullekin hanketyypille myönnettävän avustuksen määriä ja tukiprosentteja. Kyseessä on alustava muistio, jota päivitetään tarvittaessa aina vuosittain ja tarpeen vaatiessa jo syksyllä 2020.

Avustuksen myöntäminen perustuu pilaantuneiden alueiden puhdistamisen tukemisesta annettuun lakiin (ns. PIMA-tukilaki) ja asetukseen sekä valtionavustuslakiin. Hakijoiden avuksi on laadittu myös opas, jonka on tarkoitus ilmestyä kesäkuussa.

Lisätietoja

Mika Heinonen, lakimies, 0295 036 136, [email protected]

Liite

 

Uutinen