Hyppää sisältöön

Vuohijärven entisen polttoaineen jakeluaseman ympäristöriskit selvitetään Kouvolassa

Julkaisuajankohta 18.9.2023 15.24
Tiedote

Kouvolan Vuohijärvellä aiemmin sijainneella polttoaineen jakeluasemalla selvitetään maaperän ja pohjaveden tilaa syys- ja lokakuun aikana. Työstä voi kantautua melua lähialueille.

Kouvolassa Vuohijärvellä sijainneella K-Vuohitorin jakeluasemalla on tehty ympäristöselvityksiä vuonna 2016, joissa todettiin kohonneita haitta-ainepitoisuuksia. Maaperä kuntoon -ohjelmalla selvitetään tämän syksyn aikana kohteen pilaantuneisuuden laajuus ja puhdistustarve.

Alueella otetaan näytteitä ja asennetaan pohjavesiputkia viikoilla 39–41, jolloin lähialueille saattaa aiheutua melua. Turvallisuussyistä alueella liikkumisessa ja pysäköinnissä tulee huomioida kohteessa oleva ohjeistus. 

Historiatietojen mukaan alueella on toiminut jakeluasema 1970-luvulle asti. Nyt tehtävissä selvityksissä pilaantunut alue rajataan tulosten perusteella. Lisäksi laaditaan selvitys, jossa on pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvio sekä esitys jatkotoimenpiteistä. Selvitys valmistuu vuoden 2023 aikana. 

Hanke on osa Pirkanmaan ELY-keskuksen koordinoimaa valtakunnallista Maaperä kuntoon -ohjelmaa. Selvitykseen liittyvät tutkimus- ja suunnittelutyöt toteuttaa FCG Oy.

Lue lisää: maaperakuntoon.fi

Lisätietoja

Päivi Turtia, Pirkanmaan ELY-keskus, 0295 036 132, [email protected] 
Jussi Virtanen, FCG Finnish Consulting Group Oy, 040 861 6516, [email protected]

Hanketiedote