Hyppää sisältöön

Siikalatvalla selvitetään vanhan kaatopaikan sekä vanhan ampumaradan ympäristöriskit

Julkaisuajankohta 5.7.2022 13.38
Tiedote

Isokankaan vanhalla kaatopaikalla ja Isokankaan vanhalla ampumaradalla tutkitaan maaperää ja pohjavettä elokuussa 2022.

Vanhan Isokankaan kaatopaikan alueelta otetaan viikoilla 32–33 näytteitä maaperän ja pohjaveden laatua koskevia analyysejä varten. Näytteenotto toteutetaan kaivinkoneella ja pohjavesiputkien asennus kairakalustolla, jolloin lähialueella voi kuulua kyseisinä päivinä tästä aiheutuvaa ääntä.

Tutkimusten tarkoituksena on selvittää alueen maaperän ja pohjaveden tila sekä arvioida kohteen pilaantuneisuus ja puhdistustarve. Historiatietojen mukaan Isokankaan vanha kaatopaikka on ollut toiminnassa vuoteen 1975 asti. Aluetta on peitetty osittain vuonna 2001.

Kaatopaikan sijainti on ympyröity karttaan punaisella.

Ampumaradan toiminta-ajasta ei tarkkaa tietoa

Myös vanhan Isokankaan ampumaradan alueelta otetaan viikoilla 32–33 näytteitä maaperän ja pohjaveden laatua koskevia analyysejä varten. Näytteenotto toteutetaan kaivinkoneella ja lapiolla. Pohjavesiputkien asennus tehdään kairakalustolla, jolloin lähialueella voi kuulua kyseisinä päivinä tästä aiheutuvaa ääntä.

Tutkimusten tarkoituksena on selvittää alueen maaperän ja pohjaveden tila sekä arvioida kohteen pilaantuneisuus ja puhdistustarve. Historiatietojen mukaan Isokankaan vanha ampumarata on ollut toiminnassa usean vuosikymmenen ajan – tarkoista toiminta-ajoista ei ole tietoa.

Ampumaradan sijainti on ympyröity karttaan punaisella.

Ympäristöriskien selvittämisestä ovat sopineet Siikalatvan kunta ja Pirkanmaan ELY-keskus. Selvitys on osa Pirkanmaan ELY-keskuksen koordinoimaa valtakunnallista Maaperä kuntoon -ohjelmaa, jonka tarkoituksena on tunnistaa, tutkia ja puhdistaa riskikohteita. Selvitykseen liittyvät tutkimus- ja suunnittelutyöt toteuttaa FCG Oy. Selvitys valmistuu vuoden 2022 aikana.

Lisätietoja

Hannu Komu, Siikalatvan kunta, 044 511 8601, [email protected]

Henna-Mari Havana, Pirkanmaan ELY-keskus, 0295 038 053, [email protected] 

Jussi Virtanen, FCG Finnish Consulting Group Oy, 040 861 6516, [email protected]

Hanketiedote