Hyppää sisältöön

Miten ympäristöviranomaisen tulisi toimia erityisesti kaivosten konkurssitilanteissa? Uusi raportti on julki

Julkaisuajankohta 7.11.2023 15.00
Kuvassa on oppaan kansi.

Nyt on julkaistu raportti "Toimintamalli valtion ympäristönsuojeluviranomaiselle konkurssitilanteita varten – Erityisesti kaivosten konkurssitilanteissa”. Osallistu julkaisuwebinaariin 23.11.

Raportti on laadittu Kainuun ELY-keskuksen OHKE-hankkeessa. Julkaisun on toimittanut ympäristölakimies Jouko Tuomainen Suomen ympäristökeskuksesta.

Raportti tarjoaa työkaluja valtion valvontaviranomaisena toimiville ELY-keskuksille oikeudellisesti haastavan valvontatyön tueksi konkurssitilanteita varten. 

Raporttiin on koottu konkurssilainsäädännön ja -menettelyn pääsisältö ja ympäristövastuusääntelyn keskeiset kohdat. Lainsäädännön lisäksi raportin aineistona on käytetty kansallisia ohjeistuksia ja oppaita sekä osaltaan ELY-keskusten käytännön kokemuksia konkurssimenettelyistä.

Julkaisussa kuvataan erityisesti kaivosten konkurssitilanteita varten toimintamalli, jossa käsitellään konkursseihin liittyviä viranomaisen tehtäviä sekä parhaita menettelytapoja läpi konkurssimenettelyn elinkaaren. 

Osallistu julkaisuwebinaariin 23.11.

Kainuun ELY-keskus, Pirkanmaan ELY-keskus ja Suomen ympäristökeskus järjestävät raportin julkaisuwebinaarin 23.11. klo 9–12. 

Ilmoittaudu webinaariin 16.11. mennessä.

Katso webinaarin ohjelma ja ilmoittaudu mukaan! 
 

Uutinen