Hyppää sisältöön

Lieksassa puhdistetaan maaperää Koski-Jaakonkadulla

Julkaisuajankohta 29.9.2023 12.51
Tiedote

Lieksassa alkavat maaperän puhdistustyöt Koski-Jaakonkatu 68 kiinteistöllä maanantaina 2. lokakuuta. Työt kestävät arviolta kaksi viikkoa.

Koski-Jaakonkatu 68:n puhdistustyö toteutetaan massanvaihdolla kaivamalla pilaantunut maa pois. Kaivutyön toteutuksen jälkeen puhdistusalue täytetään, siistitään ja ennallistetaan. Työn toteutuksen aikana toinen Koski-Jaakonkadun kaistoista on pois käytöstä kaivualueen kohdalla. Kohteessa on käytössä liikenteenohjaus liikennemerkein.

Kohteen kunnostustyö on normaalia maanrakennusta eikä siitä aiheudu poikkeavaa haittaa. Hetkittäin ulkoilmassa kohteen lähialueella voi havaita öljyhiilivetyjen hajua, mutta pitoisuuksia seurataan, ja työ keskeytetään, mikäli pitoisuudet kohoavat haitalliselle tasolle.

Puhdistamista ohjataan kaivutyön aikana otettavien näytteiden sekä ennakkotutkimusten perusteella. Lopputilanne varmistetaan myös näytteenotolla kaivannon eri osista.

Lieksan kaupunki ja Pirkanmaan ELY-keskus ovat tehneet sopimuksen kohteen puhdistamisesta. Hanke on osa Pirkanmaan ELY-keskuksen koordinoimaa valtakunnallista Maaperä kuntoon -ohjelmaa. Puhdistamiseen liittyvät valvontatyöt toteuttaa FCG Oy. Urakoitsijana toimii Fortum Waste Solutions Oy.


Lisätietoja

Hanketiedote