Hyppää sisältöön

Kerta-talon kiinteistön ympäristöriskit selvitetään Imatralla

Julkaisuajankohta 3.10.2022 15.01
Tiedote
Kartta Imatran Kerta-talon sijainnista

Kerta-talon kiinteistöllä tutkitaan maaperää ja pohjavettä lokakuussa 2022.

Imatralla tutkitaan maaperää ja pohjavettä Kerta-talon kiinteistön alueella syksyn 2022 aikana. Näytteenotto ja pohjavesiputkien asennus toteutetaan kairakalustolla viikoilla 40–41, jolloin lähialueella voi kuulua tästä aiheutuvaa ääntä. Turvallisuussyiden vuoksi alueella liikkumisessa ja pysäköinnissä tulee huomioida kohteessa oleva ohjeistus. 

Historiatietojen mukaan kiinteistö on otettu käyttöön vuonna 1978. Sinä on toiminut muun muassa kuvaputkitehtaat Valco Oy ja Finnvalco Oy sekä Kymen tehopuhdistus. Alueen pohjavedessä on todettu liuottimia, mutta päästölähdettä ei ole paikannettu maaperätutkimuksin. Tämän takia alueen pilaantuneisuus on selvitettävä kohdetutkimuksella. Tulosten perusteella arvioidaan puhdistustarve. Selvitys valmistuu vuoden 2022 aikana. 

Ympäristöriskien selvittäminen on osa Pirkanmaan ELY-keskuksen koordinoimaa valtakunnallista Maaperä kuntoon -ohjelmaa, jonka tarkoituksena on tunnistaa, tutkia ja puhdistaa riskikohteita. Pirkanmaan ELY-keskus on tehnyt järjestämispäätöksen kohteen pilaantuneisuuden selvittämiseksi Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen esityksestä. Selvitykseen liittyvät tutkimus- ja suunnittelutyöt toteuttaa FCG Oy.

Lisätietoja

Päivi Turtia, Pirkanmaan ELY-keskus, 0295 036 132, [email protected] 

Jussi Virtanen, FCG Finnish Consulting Group Oy, 040 861 6516, [email protected]

Hanketiedote