Hyppää sisältöön

Hollolassa tutkitaan maaperää ja pohjavettä entisen Paimelan sahan alueella

Julkaisuajankohta 31.5.2022 10.53

Entisen Paimelan sahan alueella tehdään ympäristöteknisiä tutkimuksia kesän 2022 aikana. Tutkimukset ovat osa valtakunnallista Maaperä kuntoon -ohjelmaa, jonka tarkoituksena on tunnistaa, tutkia ja puhdistaa riskikohteita.

Hollolassa Sahantiellä sijaitsevan entisen Paimelan sahan alueella tutkitaan maaperän ja pohjaveden haitta-ainepitoisuuksia toukokuun 2022 ja elokuun 2022 välisenä aikana. Alueella on ollut sahatoimintaa vuosien 1920–1960 välisenä aikana. Nykyisin alue on asuinkäytössä eikä maankäyttöön ole tiedossa muutoksia. Alueella ei ole tehty aikaisemmin maaperän tai pohjaveden tutkimuksia.

Hankkeesta aiheutuu tutkittavan kiinteistön asukkaille tilapäistä meluhaittaa. Tutkimuksiin sisältyy maaperänäytteenottoa kaivinkoneella ja pohjavesiputken asennus kairaamalla. Maaperänäytteenotto toteutetaan viikolla 22 ja vesinäytteet otetaan kahdesti viikkojen 28–33 (heinä-elokuu) välisenä aikana.

Selvitys on osa Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen koordinoimaa valtakunnallista Maaperä kuntoon -ohjelmaa. Selvitykseen liittyvät tutkimus- ja suunnittelutyön toteuttaa Envineer Oy.

Lisätietoja

Päivi Turtia, pima-asiantuntija, Pirkanmaan ELY-keskus (tilaaja), 0295 036 132, [email protected]

Marjaana Salonen, projektipäällikkö, Envineer Oy (tutkimusten toteuttaja), 050 364 9807, [email protected]

Kartta Paimelan sahan sijainnista.

Tutkittava alue on merkitty karttaan punaisella.

Hanketiedote