Uutiset

Pilaantuneen maaperän kunnostamiseen liittyviä tiedotteita voi lähettää osoitteeseen maaperakuntoon(at)ely-keskus.fi

 

Uutiset

RSS
 • Öljysuojarahaston JASKA- ja ESKO-hankkeet Pirkanmaan ELY-keskukseen 22.2.2019
  Ympäristöministeriön yhteydessä toimivan öljysuojarahaston JASKA-hankkeessa on tutkittu ja kunnostettu vuodesta 2012 alkaen riskialueilla sijaitsevia vanhoja öljyllä pilaantuneita kiinteistöjä. Öljyalan Palvelukeskus Oy:n toiminnassa tapahtuneiden muutosten vuoksi Pirkanmaan ELY-keskus otti 1.1.2019 alkaen hoitaakseen myös öljysuojarahaston sille osoittamien öljyn pilaamien kohteiden tutkimus- ja kunnostamishankkeiden (JASKA- ja ESKO-hankkeet) projektinhallintapalvelut.
 • Maaperä kuntoon -ohjelman vuosiraportti 2017 valmistunut 1.2.2019
  Raportissa tarkastellaan Maaperä kuntoon –ohjelman toimintaa vuonna 2017, esitellään ohjelman toimintamalli sekä vuoden 2017 hankkeet. Lisäksi arvioidaan myös vuodelle 2017 asetettujen tavoitteiden toteutumista.
 • Nilsiän vanhan ampumaradan ja Jousilahden korjaamon maaperän ympäristöriskejä selvitetty 14.12.2018
  Kuopion kaupungin ja Pirkanmaan ELY-keskuksen toimeksiannosta Nilsiän vanhan ampumarata-alueen ja Jousilahden vanhan korjaamotontin mahdollisia ympäristöriskejä selvitettiin syksyllä 2018. Kohteet sijaitsevat 1-luokan pohjavesialueella.
 • Jäppilän vanhan kaatopaikan maaperän ympäristöriskejä selvitetty Pieksämäellä 10.12.2018
  Jäppilän vanhan kaatopaikan maaperän ympäristöriskejä on selvitetty Pieksämäellä. Selvitys oli osa Pirkanmaan ELY-keskuksen koordinoimaa valtakunnallista pilaantuneiden maa-alueiden selvitystyötä.
 • Vanhan ampumaradan maaperän tilaa selvitetty Leppävirralla 10.12.2018
  Leppävirran kunta ja Pirkanmaan ELY-keskus ovat selvittäneet ympäristöriskejä Leppävirran
  kunnassa sijaitsevalla entisellä ampumarata-alueella (Lapinmonttu I ja Lapinmonttu II. Selvitys oli osa Pirkanmaan ELY-keskuksen
  koordinoimaa valtakunnallista pilaantuneiden maa-alueiden selvitystyötä.
 • Vanhan ampumaradan maaperän tilaa selvitetty Nurmeksessa 3.12.2018
  Nurmeksen kaupungissa sijainneen vanhan varuskunnan ampumaratojen maaperän tila selvitettiin syksyn 2018 aikana. Ampumaradat ovat entisen varuskunta-alueen ympäristössä, Lamminkankaan-Vanhakylän alueellasijaitsevia vanhoja kivääriratoja, jotka ovat olleet toiminnassa vuosina 1940-53. Selvitys oli osa Pirkanmaan ELY-keskuksen
  koordinoimaa valtakunnallista pilaantuneiden maa-alueiden selvitystyötä.
 • Maaperän ja pohjaveden puhdistustyöt alkavat Lappeenrannan Muukonkankaalla 19.11.2018
  Lappeenrannassa Muukon alueella olevaa pilaantunutta maaperää ja pohjavettä puhdistetaan uusilla innovatiivisilla ja ekologisilla menetelmillä. Puhdistustyö tulee ajoittumaan marras-joulukuulle 2018.
 • Parikkalan Saharannan ympäristöteknisillä tutkimuksilla selvitetään alueen nykytilaa loppuvuonna 16.11.2018
  Parikkalan kunta ja Pirkanmaan ELY-keskus ovat tehneet sopimuksen entisen saha-alueen ympäristön nykytilan selvittämisestä. Selvitys on osa Pirkanmaan ELY-keskuksen koordinoimaa valtakunnallista pilaantuneiden maa-alueiden selvitystyötä.
 • PIMA-seminaari 23.11. klo 13 Viikissä 16.11.2018
  Bionautit ovat Pilaantuneiden maa-alueiden kokeiluhankkeen (Pirkanmaan ELY-keskus ja Business Finland Clean Soil kokeilurahoitus) puitteissa testanneet biologisia menetelmiä, joiden avulla voidaan ennustaa soveltuuko öljyllä pilaantunut maa in situ tai on site –kunnostukseen. Tervetuloa kuulemaan tuoreista tuloksista sekä tutustumaan Oily Soily -testipakettiin!
 • Suomalaiset keramiikkataiteilijat tekevät pilaantuneen maan näkyväksi Venetsian tutkimuspaviljongissa 1.11.2018
  Aalto-yliopiston Muotoilun laitoksen taiteellinen tutkimus Working with Soil on valittu yhdeksi Venetsian kolmannen tutkimuspaviljongin hankkeista. Taideyliopisto järjestää tutkimuspaviljongin Venetsian biennaalin yhteyteen yhdessä kansainvälisten partnereiden kanssa touko-elokuussa 2019. Working with Soil toteutuu tutkimuslaboratoriona, jossa kiinnitetään huomio maaperän pilaantumisen ongelmaan taiteen keinoin.
Lisää uutisia
Julkaistu 25.10.2016 klo 10.45, päivitetty 17.12.2018 klo 12.46