Hyppää sisältöön

Pilaantuneiden alueiden erikoisnumero ilmestyi

Julkaisuajankohta 24.11.2023 10.42
Kuvassa on kolmen kuvan kuvakollaasi. Yhdessä kuvassa on Ympäristö ja Terveys -lehden kansikuva. Toisessa kuvassa on kaivosaluetta. Kolmannessa kuvassa on vettä ja kauhakuormaaja.

Uusin Ympäristö ja Terveys -lehti (7/2023) sisältää tuhdin paketin asiaa pilaantuneista alueista. Lehdessä on artikkeleja mm. in situ -puhdistusmenetelmistä, sedimenteistä ja ruoppausmassoista, KAJAK-hankkeesta sekä maaperädirektiiviehdotuksesta.

Tuore Ympäristö ja Terveys -lehti (7/2023) antaa mielenkiintoisen katsauksen PIMA-alan ajankohtaisteemoihin. 

Artikkeleja on ollut kirjoittamassa asiantuntijoita mm. Pirkanmaan ELY-keskuksesta, Suomen ympäristökeskuksesta, ympäristöministeriöstä sekä konsulttiyrityksistä.

Lehti on maksullinen. Uusimman numeron sisällysluetteloon voi tutustua täältä (ymparistojaterveys.fi).

Tässä esimerkkejä artikkeleista:

  • Vaskiluodon satamahankkeissa ruoppausmassat pääsevät kiertoon (Markku Vähäkäkelä, FCG Finnish Consulting Group Oy sekä Outi Hyttinen ja Tiina Vaittinen, Sitowise Oy)
  • Ohjeistusta sedimenttien riskien ja kestävän kunnostuksen arviointiin (Jani Häkkinen, Suomen ympäristökeskus; Outi Hyttinen ja Arto Itkonen, Sitowise Oy sekä Outi Pyy ja Matti Leppänen, Suomen ympäristökeskus)
  • Käytöstä poistettujen ja hylättyjen kaivannaisjätealueiden tutkimukset ja kehittämishankkeet (Sanna Pyysing ja Kari Pyötsiä, Pirkanmaan ELY-keskus)
  • Maaperän tila, seurannan kehittäminen ja ohjauskeinojen toimivuus (Teija Haavisto, Suomen ympäristökeskus)
  • Maaperädirektiiviehdotus – keskiössä maaperän tilan seuranta ja pilaantuneet maa-alueet (Outi Pyy, Suomen ympäristökeskus sekä Nina Lehtosalo ja Paula Perälä, ympäristöministeriö)
  • PIMA-osaaminen kehittyy Suomessa (Petri Heino, Maarit Joukainen, Ari Nygrén ja Freija Metsähalme, Pirkanmaan ELY-keskus)
  • Ampumaratojen ympäristölupaohje päivitetty – mikä muuttuu? (Mikko Attila, Henna Jylhä ja Outi Pyy, Suomen ympäristökeskus)
  • PIMA-kiertue edisti kuntien ja valtion ympäristöhallinnon yhteistyötä (Aura Nousiainen, Suomen ympäristökeskus ja Nina Lehtosalo, ympäristöministeriö)
  • Kestäviä käytäntöjä AquaConSoilissa (Aura Nousiainen, Suomen ympäristökeskus; Juha Parviainen, Ramboll Finland Oy ja Nina Lehtosalo, ympäristöministeriö)
Uutinen