Hyppää sisältöön

Korona on huomioitu työmailla - Kurikassa järjestettiin yleisövierailu turvallisuus huomioiden

Julkaisuajankohta 2.11.2020 10.45

Koronapandemia on huomioitu pitkin vuotta Maaperä kuntoon -ohjelman toiminnassa. Tapaamisia on järjestetty mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksin, ja varsinaisilla työmaakäynneillä sekä muissa kasvokkaisissa tapaamisissa on huomioitu hygienia ja turvavälit.

Etualalla on yleisöä maskit päässä, taaempana työmaa ja puhdistamiseen liittyvää putkistoa ja ihan taustalla vanhan turkismuokkaamon rakennus.

Projektipäällikkö Perttu Mattila Doranova Oy:ltä kertoi vanhan turkismuokkaamon maaperän puhdistamisesta alueen naapureille sekä Kurikan kaupungin luottamushenkilöille lokakuussa 2020. © Kuva: Maarit Joukainen

Kurikassa järjestettiin 9. lokakuuta paikallisten asukkaiden ja kaupungin toiveesta vierailu entiselle turkismuokkaamolle, jonka maaperää puhdistetaan parhaillaan termisellä menetelmällä. Maaperä on pilaantunut klooratuilla liuottimilla.

Vierailulle kutsuttiin kaupungin luottamushenkilöitä ja virkamiehiä, puhdistettavan kiinteistön naapureita sekä vesiosuuskuntien edustajia henkilökohtaisesti. Avointa yleisövierailua ei koronan takia voitu järjestää.

Lupaavia tuloksia kuultiin maskit kasvoilla

Kurikan kaupunki järjesti kaikille osallistujille maskit, joita yleisö käyttikin tunnollisesti. Urakoitsija oli myös rajannut työmaalla ennakkoon yleisölle turvalliset alueet.

Työmaata, Suomessa uudehkoa termistä menetelmää sekä alustavia tuloksia esitteli yleisölle urakoitsijana toimivan Doranova Oy:n projektipäällikkö Perttu Mattila.

"Tulokset ovat olleet hyvin lupaavia. Liuottimia on saatu poistettua maaperästä hyvin, enimmillään jopa 10 kg vuorokaudessa. Työtä jatketaan näillä näkymin marras-joulukuun vaihteeseen", kertoo Pirkanmaan ELY-keskuksen PIMA-asiantuntija Maarit Joukainen.

Esittelyn jälkeen yleisö pääsi esittämään kysymyksiä urakoitsijalle, kaupungille, Maaperä kuntoon -ohjelmalle sekä hanketta valvovalle Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselle.

"Tutustumismahdollisuutta kiiteltiin kovin, ja osallistujat olivat tyytyväisiä saamaansa tietoon", Joukainen toteaa.

Lue lisää

Uutinen