Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset

Meltolan vanhan kaatopaikan riskit selvitetään Imatralla 16.9.2021
Mellonmäen huipun lounaispuolella on liikkumisrajoituksia tutkimusten ajan syys-lokakuussa.
Lue lisää
Leppävirralla käynnistetään Särkiniemen kaivannaisjätealueen ympäristöselvitykset 13.9.2021
Valtakunnallisessa KAJAK-hankkeessa selvitetään tämän ja ensi vuoden aikana Särkiniemen kaivannaisjätealueen ympäristö- ja terveysvaikutuksia. Alueen vesistöjen virkistyskäytölle ei ole estettä.
Lue lisää
Öljyllä pilaantuneiden alueiden puhdistamisen rahoitus muuttuu - jatkossa tarjolla avustusta ELY-keskuksesta 10.9.2021
Pilaantuneiden alueiden selvittämiseen ja puhdistamiseen voi hakea ELY-keskukselta valtionavustusta, ja jatkossa avustus palvelee myös öljyllä pilaantuneita kohteita. Tähän saakka öljyllä pilaantuneiden kohteiden selvityksiä ja puhdistuksia on rahoitettu öljysuojarahaston varoista muun muassa JASKA-hankkeessa ja Soili-ohjelmassa.
Lue lisää
Varkauden Savonmäen alueen ympäristöriskit selvitetään 3.9.2021
Varkauden Savonmäen alueella tehdään maaperän ja pohjaveden lisätutkimuksia loppukesän ja syksyn 2021 aikana.
Lue lisää
Kiteen Villalassa tehdään vanhan kaatopaikka-alueen selvityksiä 8.7.2021
Villalan vanhan kaatopaikan alueella aloitetaan kesällä 2021 ympäristötekniset tutkimukset. Tarkoituksena on selvittää mahdollisia kaatopaikan ympäristövaikutuksia pinta- ja pohjaveteen sekä jätetäytön laajuutta ja laatua.
Lue lisää
Korsnäsin vanhalla lyijykaivoksella alkaa ympäristötarkkailu – alue on mukana valtakunnallisessa KAJAK-hankkeessa 30.6.2021
Korsnäsin vanhan lyijykaivoksen alueella käynnistetään syksyllä 2021 seuranta, jonka tavoitteena on tuottaa tietoa kaivosalueen ympäristö- ja terveysvaikutuksista. Seuranta on osa valtakunnallista KAJAK-hanketta, jossa selvitetään ja tarvittaessa kunnostetaan mahdollisesti vakavaa haittaa tai uhkaa aiheuttavia suljettuja ja hylättyjä kaivannaisjätealueita.
Lue lisää
Lisää uutisia
Julkaistu 9.12.2016 klo 13.01, päivitetty 3.7.2020 klo 11.04
  • Tulosta sivu