Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset

Virttaan vanhan saha-alueen pilaantuneisuutta selvitettiin Loimaalla 18.6.2021
Pinta- ja pohjavedessä ei todettu haitta-aineita. Kastelualtaan ympäristössä ja lautatarhan pintamaassa todettiin jäämiä sinistymisenestoaineen käytöstä, mutta haitta-aineista ei aiheudu merkittävää riskiä nykyisessä käytössä.
Lue lisää
Ylöjärvellä laitetaan stoppi Haverin kaivosalueen happamille ja metallipitoisille valumille – kohde mukana valtakunnallisessa KAJAK-hankkeessa 16.6.2021
Ylöjärveläiset haaveilivat kunnan toteuttamassa kyselyssä, että Haverin entisen kultakaivoksen alueella olisi tulevaisuudessa frisbeegolfrata, aurinkovoimala tai hiilikompensaatioalue. Ennen kuin jokin kuntalaisten ideoista voi toteutua, on kaivannaisjätealueen ympäristöriskit otettava hallintaan. Sitä varten on nyt rakennettu salaojia ja kuljetettu jo yli 100 000 kuutiota maata.
Lue lisää
Kuortaneen vanhalla saha-alueella puhdistetaan pilaantunutta maaperää kesän jälkeen 15.6.2021
Kuortaneenjärven rannalla sijainneen vanhan sahan alueella puhdistetaan maaperää kesäkauden jälkeen syyskuussa 2021. Massanvaihdolla toteutettava hanke voi syksyllä tilapäisesti lisätä kuorma-autoliikennettä ja aiheuttaa kaivutyön ääniä arkisin kello 7–18 välillä.
Lue lisää
Hyvinkää suunnittelee vanhan kaatopaikan maaperän puhdistusta valtionavustuksen turvin – ELY-keskuksen avustus soveltuu usein kunnille 15.6.2021
ELY-keskukselta voi hakea valtionavustusta maaperän tai pohjaveden pilaantuneisuuden selvittämiseen sekä pilaantuneeksi todetun alueen puhdistamiseen. Hyvinkään kaupunki tarttui mahdollisuuteen ja haki avustusta vanhan kaatopaikan kunnostussuunnitteluun. Kokemus oli myönteinen, ja myöhemmin kaupunki aikoo hakea avustusta myös varsinaiseen puhdistamiseen.
Lue lisää
Joensuun Enossa tutkitaan maaperää ja pohjavettä entisellä huoltoasemalla 11.6.2021
Joensuun Enossa, kantatie 73:n varrella sijaitsevan vanhan huoltoasematontin maaperän ja pohjaveden tila selvitetään kesän ja alkusyksyn 2021 aikana. Kohde sijoittuu Tannilanvaaran 1. luokan pohjavesialueelle.
Lue lisää
Vaasan vanhan valimon ympäristöriskit selvitetään 27.5.2021
Vaasan vanhan valimon ympäristössä tehdään maaperä- ja pohjavesitutkimuksia kesän 2021 aikana.
Lue lisää
Lisää uutisia
Julkaistu 9.12.2016 klo 13.01, päivitetty 3.7.2020 klo 11.04
  • Tulosta sivu