Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset

Uusi valtionavustusjärjestelmä tulee puolen vuoden kuluttua 11.7.2019
Valtion osallistuminen alueiden pilaantuneisuuden selvittämiseen ja pilaantuneiden alueiden puhdistamiseen muuttuu 1.1.2020, kun nykyisestä valtion jätehuoltotyöjärjestelmästä siirrytään uuteen valtionavustusjärjestelmään. Lakiin liittyvä asetus on parhaillaan lausuntokierroksella.
Lue lisää
Mäntsälässä puhdistetaan pilaantunutta maaperää ja pohjavettä pohjavesialueen turvaamiseksi 9.7.2019
Mäntsälässä Sälinkään teollisuusalueella olevaa pilaantunutta maaperää puhdistetaan massanvaihdolla ja pohjavettä ekologisella in situ -kunnostusmenetelmällä. Puhdistustyöt alkavat heinäkuussa ja valmistuvat vuoteen 2024 mennessä. Mäntsälän kunnan, Pirkanmaan ELY-keskuksen ja Nivos Vesi Oy:n yhteishankkeella turvataan tärkeän Ojalan pohjavesialueen hyvä tila. Hankkeen kustannusarvio on 1,2 miljoonaa euroa.
Lue lisää
Syrjävaaran vanhan kaatopaikan alueella tehdään ympäristöteknisiä tutkimuksia 25.6.2019
Kaavin kunta ja Pirkanmaan ELY-keskus ovat tehneet sopimuksen Syrjävaaran vanhan kaatopaikan ympäristötutkimuksista ja ympäristöriskien selvittämisestä. Alueelta kerätään näytteitä, joiden avulla selvitetään kaatopaikan laajuutta ja maaperän mahdollista pilaantuneisuutta. Lisäksi alueella olevista pohjavesiputkista otetaan vesinäytteitä.
Lue lisää
Jokioisilla tutkitaan vanhan Kukonharjun kaatopaikan maaperää 25.6.2019
Jokioisten kunnassa, Kukonharjun vanhalla kaatopaikalla tehdään maaperä- ja pohjavesitutkimuksia. Kaatopaikalle on viety kunnan yhdyskunta- ja teollisuusjätteitä sekä lietteitä. Kaatopaikan toiminta on loppunut vuonna 1971.
Lue lisää
Jokioisissa tutkitaan vanhan lietteenkaatopaikan maaperää 18.6.2019
Jokioisten kunnassa, Härksuon vanhalla lietteenkaatopaikalla tehdään maaperä-, pinta- ja pohjavesitutkimuksia kesä-heinäkuussa. Tutkimusten perusteella arvioidaan tarve mahdollisille kunnostus- tai riskienhallintatoimenpiteille. Selvitys valmistuu lokakuun alkuun mennessä.
Lue lisää
Reisjärven Kantinkankaan pohjavesialueella selvitetään vanhan Kanungin kaatopaikan ympäristöriskit 14.6.2019
Reisjärven kunta ja Pirkanmaan ELY-keskus ovat tehneet sopimuksen Kanungin vanhan kaatopaikan ympäristöriskien selvittämisestä. Kaatopaikan alueella ja sen ympäristössä toteutetaan kesä-heinäkuun 2019 aikana kaivinkonetutkimuksia.
Lue lisää

Lisää uutisia
Julkaistu 9.12.2016 klo 13.01, päivitetty 11.7.2019 klo 10.48