Syrjävaaran vanhan kaatopaikan läheisyydessä tutkitaan maaperää ja kaivovettä

Uutinen 10.8.2020 klo 11.11

Kaavin kunnassa otetaan viikolla 33 tai 34 maaperä- ja vesinäytteitä Polvijärventiellä vanhan kaatopaikan lähellä olevalla kiinteistöllä.

Kaavin kunta ja Pirkanmaan ELY-keskus ovat tehneet sopimuksen Syrjävaaran vanhan kaatopaikan jatkotutkimuksista ja ympäristöriskien selvittämisestä. Selvitys on osa Pirkanmaan ELY-keskuksen koordinoimaa valtakunnallista Maaperä kuntoon -ohjelmaa. Selvitykseen liittyvät tutkimus- ja suunnittelutyöt toteuttaa Sitowise Oy.

Polvijärventiellä sijaitseva Syrjävaaran vanha kaatopaikka on toiminut yhdyskuntajätteen kaatopaikkana vuoteen 1982 saakka. Aikaisemmin kaatopaikkana on käytetty tiettävästi noin 600 m päässä niin ikään Polvijärventiellä sijaitsevan kiinteistön aluetta.

Syrjävaaran kaatopaikan aluetta on tutkittu vuonna 2019. Nyt Syrjävaaran kaatopaikkatutkimukset kohdistuvat Polvijärventiellä sijaitsevalle kiinteistölle. Aluetta tutkitaan elokuussa 2020 kaivamalla kaivinkoneella koekuoppia. Kuopista kerätään maaperänäytteitä, joiden avulla selvitetään kaatopaikan laajuutta ja maaperän mahdollista pilaantuneisuutta. Lisäksi alueella olemassa olevasta talousvesikaivosta otetaan näyte.

Alustavan aikataulun mukaisessti alueella toteutetaan tutkimuksia seuraavasti:

  • Maaperänäytteiden ja vesinäytteiden otto VKO 33 tai VKO 34

Tutkimukset toteutetaan päiväaikaan, noin kello 8–18 välillä. Tutkimustyöt pyritään tekemään siten, että työstä aiheutuu mahdollisimman vähän häiriötä.

Lisätietoja

Tutkimusten toteuttaja: Sitowise Oy, Velimatti Mäklin, 050 380 2817, velimatti.maklin@sitowise.com

Tutkimusten tilaaja: Pirkanmaan ELY-keskus, Jari Tiainen, 0295 026 235, jari.tiainen@ely-keskus.fi

Kaavin kunta, Markus Hartikainen, 044 753 0287, markus.hartikainen@kaavi.fi

Kartta tutkimuskohteen sijainnista.
Tutkimuskohteen sijainti on ympyröity kartan keskelle vihreällä.
 

  • Tulosta sivu