Takana työmaa ja kaivonkone, edempänä huomiotakkisia ihmisiä. Yhden selässä lukee ELY.

Viranomaisia ja muita yhteistyökumppaneita

Etsitkö pima-hankkeen toteuttamiseen tarvittavaa viranomaista tai muuta yhteistyökumppania? Pilaantuneiden alueiden parissa työskentelee monenlaisia organisaatioita ja asiantuntijoita, joten olemme koonneet avuksesi tietopaketin, jonka avulla pääset alkuun.

Haluatko tietoa pima-ilmoituksesta tai -päätöksestä?

Pääsääntöisesti ilmoituksen pilaantuneen maaperän tai pohjaveden puhdistamisesta vastaanottaa ja käsittelee alueen oma elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Helsingissä ja Turussa ilmoituksen vastaanottaa ja käsittelee kaupunki. Lue lisää:

Haluatko tietoa valtiontuesta?

Valtiontukea maaperän tai pohjaveden pilaantuneisuuden selvittämiseen tai pilaantuneen alueen puhdistamiseen myöntää koko maassa Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Yleistä tietoa valtiontuen soveltuvuudesta, hakemisesta ja käyttämisestä löydät tältä sivustolta. Tarkemmat hakuohjeet ja lomakkeet on ELY-keskuksen verkkosivuilla:

Etsikö jotain muuta?

Tämän sivun valikkoon on koottu erilaisia pilaantuneiden alueiden parissa toimivia tahoja. Huomaathan, että yksityisten konsulttien ja urakoitsijoiden luettelot eivät ole kattavia. Luettelojen tavoitteena on helpottaa pilaantuneiden aluiden parisssa toimivien yritysten löytämistä, eikä yrityksen mukana olo tarkoita, että sivuston viranomaiset suosittelisivat juuri kyseistä yritystä. Yritykset voivat ilmoittaa halukkutensa liittyä luetteloon laittamalla viestiä: [email protected]