Näin haet avustusta

Valtionavustusta myönnetään vaiheittain, sillä pilaantuneisiin alueisiin liittyvät hankkeet etenevät vaiheittain. Siksi valtionavustusta suositellaan hakemaan ensin pelkästään selvittämiseen, tämän jälkeen tarvittaessa lisätutkimuksiin sekä riskin- ja kestävyydenarviointiin ja vasta näiden jälkeen tarvittaessa puhdistamiseen.

Tarkat hakuohjeet ja lomakkeet valtionavustuksen hakemiseen löydät ELY-keskuksen verkkosivuilta (kts. Rahoitus ja avustukset -linkki oikealla).

Näin käytät valtionavustusta selvittämiseen
 

 

Jos selvittämisvaiheessa havaitaan, että alue on pilaantunut, on haitta-aineiden laatua ja laajuutta, kulkeutumista sekä riskejä tarkasteltava usein tarkemmin lisäselvityksillä. Lisäselvitykset toteutetaan suurelta osin samaan tapaan kuin ensimmäisen vaiheen selitykset, mutta tuloksista riippuu, miten lisäselvittäminen päättyy.

Näin teetät lisäselvityksiä
 

 

Jos pilaantuneella alueella todetaan puhdistustarve, valtionavustusta varten on teetettävä kestävyyden aviointi, jossa arvioidaan eri puhdistusmenetelmien kestävyyttä kyseisessä kohteessa. Tämän jälkeen puhdistamiseen voi hakea valtionavustusta ja siirtyä varsinaiseen puhdistamiseen.

Näin käytät valtionavustusta puhdistamiseen
 

 

Julkaistu 20.3.2020 klo 7.22, päivitetty 27.4.2022 klo 17.02
  • Tulosta sivu