Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset

PASSIIVI -hankkeessa kehitetään passiivinäytteenottoa pilaantuneiden pohjavesialueiden tutkimisessa ja seurannassa. 29.3.2018
PASSIIVI ”Passiivinäytteenotto pilaantuneiden pohjavesialueiden tutkimisessa ja seurannassa” – hankkeen tavoitteena on tutkia ja kehittää passiivinäytteenoton edellytyksiä pilaantuneen maaperän ja pohjaveden kestävässä riskienhallissa.
Lue lisää
Lyijy- ja teräshaulien ympäristökäyttäytyminen ampumaradoilla 29.3.2018
Pirkanmaan ELY-keskuksen, Suomen erityisjäte Oy:n ja Ramboll Finland Oy:n rahoituksella on toteutettu tutkimushanke, jossa on selvitetty ampumaradoilla käytettävien lyijy- ja teräshaulien ympäristökäyttäytymistä.
Lue lisää
Sikosuon vanha täyttöalue mukana valtakunnallisessa maaperän tutkimusohjelmassa 7.3.2018
Lahden kaupunki selvittää yhteistyössä Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa Kiveriössä sijaitsevan Sikosuon täyttöalueen laajuutta ja rakennetta osana valtakunnallista Maaperä kuntoon -ohjelmaa.
Lue lisää
Oripäänkankaan ampumaradan ympäristöriskit selvitetään 19.2.2018
Pirkanmaan ELY-keskus ja Oripään kunta selvittävät Oripään kunnan Oripäänkankaan vanhan ampumaradan ympäristö- ja terveysriskejä.
Lue lisää
Blogi: Uudet in situ -menetelmät säästävät rahaa ja luontoa 9.2.2018
Ympäristöasiantuntija Aura Nousiainen käsittelee blogissaan in situ -puhdistusmenetelmiä.
Lue lisää
Lopen entisen ampumaradan ja Launosten kaatopaikan ympäristöriskit selvitettiin 18.1.2018
Pirkanmaan ELY-keskus ja Lopen kunta selvittivät Lopen kirkonkylän entisen ampumaradan ja Launosten entisen kaatopaikan ympäristöriskit. Molemmilta alueilta otettiin maaperä- ja pohjavesinäytteitä maaperän ja veden laatua koskevia analyysejä varten.
Lue lisää

Lisää uutisia
Julkaistu 9.12.2016 klo 13.01, päivitetty 9.12.2016 klo 16.05