Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset

Kurikassa puhdistetaan pilaantunutta maaperää ja pohjavettä kestävästi 20.11.2017
Kurikassa Panttilan alueella olevaa pilaantunutta maaperää ja pohjavettä puhdistetaan uusilla innovatiivisilla ja ekologisilla menetelmillä. Kurikan kaupunki ja Pirkanmaan ELY-keskuksen koordinoima pilaantuneiden maa-alueiden kokeiluhanke ovat sopineet valtakunnallisen demonstraatiohankkeen toteuttamisesta alueella.
Lue lisää
Lappeenrannassa puhdistetaan pilaantunutta maaperää ja pohjavettä kestävästi osana valtakunnallista kärkihanketta 15.11.2017
Lappeerannan Joutsenonkankaan I-luokan pohjavesialueella olevaa saastunutta maaperää ja pohjavettä puhdistetaan uusilla innovatiivisilla ja ekologisilla menetelmillä.
Lue lisää
Kirkonkylän ja Nuijaharjun entisten kaatopaikkojen tutkimusten tulokset valmistuneet 13.11.2017
Kirkonkylän ja Nuijaharjun entisten kaatopaikkojen pilaantuneen maaperän ympäristötutkimukset ovat valmistuneet.
Lue lisää
Kaatron, Iisveden ja Onkilammen ympäristötutkimukset valmistuneet 10.11.2017
Kaatron ja Iisveden vanhojen kaatopaikkojen sekä Onkilammen vanhan haulikkoradan pilaantuneen maaperän ympäristötutkimukset ovat valmistuneet.
Lue lisää
Kokeiluhankkeen T&K-rahoitusta jaettu jo yli 2 milj. euroa 1.11.2017
Pilaantuneiden maa-alueiden kokeiluhanke julkaisi kesällä 2016 kokeilutoimintaa tukevan T&K-haun. Vuoteen 2017 mennessä pilaantuneiden maa-alueiden kärkihankerahoitusta on jaettu jo yli kaksi miljoonaa euroa ja rahoitusta on saanut lähes 20 hanketta.
Lue lisää
POAKORI -hankkeessa kehitetään pohjavesialueiden kokonaisvaltaista riskinhallintaa 1.11.2017
Pohjaveden kemiallisen laadun turvaaminen on tärkeää erityisesti silloin, kun pohjavettä käytetään talousvetenä. Suomessa on 95 kemiallisesti huonossa tilassa olevaa pohjavesialuetta. Syynä pohjaveden huonoon kemialliseen tilaan on useimmissa tapauksissa maaperän pilaantumisen aiheuttama pohjaveden laadun heikkeneminen.
Lue lisää

Lisää uutisia
Julkaistu 9.12.2016 klo 13.01, päivitetty 9.12.2016 klo 16.05