Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset

Maaperän ja pohjaveden puhdistustyöt alkavat Lappeenrannan Muukonkankaalla 19.11.2018
Lappeenrannassa Muukon alueella olevaa pilaantunutta maaperää ja pohjavettä puhdistetaan uusilla innovatiivisilla ja ekologisilla menetelmillä. Puhdistustyö tulee ajoittumaan marras-joulukuulle 2018.
Lue lisää
Parikkalan Saharannan ympäristöteknisillä tutkimuksilla selvitetään alueen nykytilaa loppuvuonna 16.11.2018
Parikkalan kunta ja Pirkanmaan ELY-keskus ovat tehneet sopimuksen entisen saha-alueen ympäristön nykytilan selvittämisestä. Selvitys on osa Pirkanmaan ELY-keskuksen koordinoimaa valtakunnallista pilaantuneiden maa-alueiden selvitystyötä.
Lue lisää
PIMA-seminaari 23.11. klo 13 Viikissä 16.11.2018
Bionautit ovat Pilaantuneiden maa-alueiden kokeiluhankkeen (Pirkanmaan ELY-keskus ja Business Finland Clean Soil kokeilurahoitus) puitteissa testanneet biologisia menetelmiä, joiden avulla voidaan ennustaa soveltuuko öljyllä pilaantunut maa in situ tai on site –kunnostukseen. Tervetuloa kuulemaan tuoreista tuloksista sekä tutustumaan Oily Soily -testipakettiin!
Lue lisää
Suomalaiset keramiikkataiteilijat tekevät pilaantuneen maan näkyväksi Venetsian tutkimuspaviljongissa 1.11.2018
Aalto-yliopiston Muotoilun laitoksen taiteellinen tutkimus Working with Soil on valittu yhdeksi Venetsian kolmannen tutkimuspaviljongin hankkeista. Taideyliopisto järjestää tutkimuspaviljongin Venetsian biennaalin yhteyteen yhdessä kansainvälisten partnereiden kanssa touko-elokuussa 2019. Working with Soil toteutuu tutkimuslaboratoriona, jossa kiinnitetään huomio maaperän pilaantumisen ongelmaan taiteen keinoin.
Lue lisää
Särkisalmen vanhan kaatopaikan ja vanhan lieteallasalueen alueilla Parikkalassa tehty maaperä- ja pohjavesitutkimuksia 31.10.2018
Parikkalan kunnan ja Pirkanmaan ELY-keskuksen toimeksiannosta Särkisalmen vanhan kaatopaikan ja vanhan lieteallasalueen alueilla Parikkalassa tehtiin elo-syyskuussa 2018 maaperä- ja pohjavesitutkimuksia. Tutkimusten tarkoituksena oli selvittää kaatopaikka- ja lieteallasalueista aiheutuvia ympäristöriskejä sekä arvioida mahdollisia alueiden kunnostustarpeita.
Lue lisää
Nurmeksessa selvitetään vanhan varuskunnan ampuratojen maaperän tilaa 21.9.2018
Nurmeksen kaupungissa sijainneen vanhan varuskunnan ampumaratojen maaperän tila selvitetään syksyn 2018 aikana. Ampumaradat ovat entisen varuskunta-alueen ympäristössä, Lamminkankaan-Vanhakylän
alueella sijaitsevia vanhoja kivääriratoja, jotka ovat olleet toiminnassa vuosina 1940-53.
Lue lisää

Lisää uutisia
Julkaistu 9.12.2016 klo 13.01, päivitetty 9.12.2016 klo 16.05